Digital Hälsas eventkalender

Digital Hälsas eventkalender innehåller seminarier, pitchtävlingar, temadagar, workshops och andra event på e-hälsoområdet i Sverige och andra delar av världen.

Genom att använda DH:s kalender kan du i god tid boka in intressanta event i din kalender, samt undvika krockar när du arrangerar egna event inom området.

Om du har tips på event som inte finns med i kalendern, mejla basuppgifter som till exempel webbplatsadress till redaktion@digitalhalsa.se. Redaktionen publicerar uppgifterna om vi bedömer att arrangemanget är relevant för vår målgrupp.

Jonny Sågänger

Redaktör

Digital Hälsa

 

Almedalsveckan

3–7 juli 2022

Under Almedalsveckan möts aktörer inom offentlig, privat och ideell sektor samt politiska företrädare och media i Visby för att diskutera och belysa olika samhällsfrågor.

En sökning på ordet ”sjukvård” i programmet för årets Almedalsvecka ger 101 träffar bland veckans 1 889 olika evenemang. Söktermen ”digital” ger 272 träffar, ”life science” 26 och ”läkemedel” 35.

 

ESOF (Euroscience Open Forum)

13–16 juli 2022

EuroScience Open Forum (ESOF) skapades av EuroScience 2004, är det största biennala tvärvetenskapliga mötet om vetenskap och innovation i Europa, för och med samhället.

Varje ESOF-konferens syftar till att leverera stimulerande innehåll och livlig debatt kring de senaste framstegen och upptäckterna inom vetenskap, humaniora och samhällsvetenskap.

 

Nordic Life Science Days (NLSdays)

27–29 september 2022

Nordic Life Science Days (NLSdays) är den största nordiska partnerkonferensen med fokus på life science-industrin, enligt branschorganisationen Swedenbio som arrangerar eventet.

 

E-helse i Norge (EHIN)

8–9 november 2022

EHiN är Norges störste e-hälsokonferens och driver på utformningen av framtidens hälso- och sjukvård med fokus på digitalisering av sektorn.

Den första EHiN-konferensen hölls 2014, ett år efter att Hälso- och omsorgsdepartementet och IKT-Norge startade ett samarbete för att skapa en nationell mötesplats för e-hälsa. 

2021 blev EHiN en fullhybridkonferens med 1 150 personer som deltog fysiskt på X Meeting Point, Skjetten och 1 200 som följde konferensen digitalt.